Wilt u weten wat uw kunstschatten uit Indonesië, Melanesië en Afrika waard zijn? Vraag dan nu eenvoudig online een taxatie aan en ontvang binnen 2 á 3 werkdagen een taxatierapport.
Nederland heeft door het koloniale verleden een bijzondere band met het uitgestrekte eilandenrijk van de Indonesische Archipel. Op die verschillende eilanden zijn culturen tot ontwikkeling gekomen met een eigen materiële erfenis. U kunt denken aan grote monumentale beelden en ook kleine figuren die het persoonlijk heil dienden. Meest bekend zijn de beelden van de Batak op Sumatra, de Dayak op Borneo, de bewoners van Nias en de zuidelijke Molukken. Daarnaast zijn er allerlei maskers, koperwerk en poppen voor de wayangspelen op Java en Bali die vaak als souvenirs zijn meegenomen.
In Nederland wordt Indonesië vaak geassocieerd met wayang, krissen en batikdoeken uit Java en Sumatra. Dit alleen zou de cultuur van Indonesië te kort doen want Indonesië behoort tot die landen waar de textielkunst tot grote hoogte is gebracht. Zo goed als alle technieken zijn hier toegepast en motieven uit India, de Arabische wereld, Europa en China vinden we terug op weefsels van zijde en katoen. De fraai geweven ikats uit Sumba met hun bonte voorstellingen zijn niet voor niets wereldberoemd. En dan hebben we nog de zijden doeken met goud en zilverdraad uit Sumatra die tot de hoogtepunten van de textielkunst worden gerekend.
Uw kunst uit Indonesië, Melanesië en Afrika wordt getaxeerd door onze expert Arnold Wentholt. Hij zet zijn expertise graag in om de herkomst, datering en de actuele waarde voor u te bepalen.
Het aanvragen van een taxatie is eenvoudig. Wij vragen u duidelijke / scherpe foto's te uploaden en de afmetingen aan ons door te geven. Hoe beter de foto’s zijn die u ons stuurt, hoe beter onze taxateur kan inzoomen om alle details te bekijken.
© 2017 Antiekcheck. Realisatie door Soluso e-Solutions