Wie zijn wij

De Staalmeesters, 1662 - Rembrandt van Rijn

Wie zijn wij

Duidelijkheid over de waarde helpt u bij het nemen van beslissingen over het aankopen, behouden of verkopen van een antiek object. Ook een restauratie-kwestie of het verdelen van een erfenis is eenvoudiger nadat een juiste waarde is bepaald.

U hoeft niet langer op pad om uw antiek te laten taxeren. Wij taxeren uw objecten online aan de hand van de foto’s en de informatie die u ons geeft. Een moderne manier van taxeren, met de kwaliteit van een 'ouderwetse' taxatie. 

Een team van professionele taxateurs met jaren ervaring

Het team van AntiekCheck bestaat uit deskundige en gecertificeerde taxateurs met jarenlange ervaring. De waarde wordt bepaald met kennis van de huidige markt. Onze taxateurs volgen de trends en ontwikkelingen in de antiekwereld, zij weten hoe vraag en aanbod zich op moment van taxatie verhouden. Natuurlijk zijn conditie, kwaliteit, originaliteit van het taxatieobject medebepalend voor de waarde.

Antiekcheck taxeert onafhankelijk, wij kopen en of verkopen geen antiek waardoor wij alle taxaties belangeloos kunnen uitvoeren.

Onze taxateurs

Chris Vellinga

Chris Vellinga

Ik ben gecertificeerd register taxateur TMV. Alweer meer dan 30 jaar taxeer ik vrijwel dagelijks kunst en antiek. Nog steeds kan ik niet genoeg krijgen van het bekijken van schilderijen. Wat is de kwaliteit van een werk, wat is de waarde?

Expertises

Schilderijen, Schilderijen uit Indonesië

Lees meer
Charles Bastings

Charles Bastings

Ik ben meer dan 30 jaar actief als gecertificeerd makelaar & taxateur van kunstvoorwerpen. Door mijn specialisatie op het gebied van porselein, kan ik u van dienst zijn uw antieke porseleinen kunstvoorwerpen te beschrijven en van de actuele dagwaarde/handelswaarde te voorzien. 

Expertise

Porselein

Lees meer
Emiel Geurts

Emiel Geurts

Ik ben meer dan 25 jaar werkzaam geweest in de antiekbranche en kom vanuit mijn vakgebied al jaren in de Nederlandse Kunst & Antiek veilinghuizen. Ik informeer u graag over de waarde, herkomst, datering en andere bijzonderheden van uw object.

Expertises

Meubelen, Klokken, Kroonluchters en Lampen, Beelden en Sculpturen, Spiegels, Barometers

Lees meer
Roland van Groeningen

Roland van Groeningen

Ik ben beëdigd en gecertificeerd taxateur. Ik ben gespecialiseerd in zilver. Zowel modern als antiek. Ik heb jarenlange ervaring en duizenden voorwerpen in mijn hand gehad. Door deze expertise kan ik heel scherp de juiste herkomst, datering en waarde aangeven.

Expertise

Zilveren gebruiksvoorwerpen

Lees meer
Caroline Koopman

Caroline Koopman

Als gecertificeerd Register Taxateur en Makelaar van kunst, antiek en inboedelgoederen taxeer ik al sinds 1994 voor musea, gemeenten, particulieren, bedrijven en diverse expertisebureau’s.

Expertises

Kunstnijverheid, Curiosa

Lees meer
Reza Memarian

Reza Memarian

Het vakmanschap is van generatie op generatie overgedragen. Zowel mijn vader als mijn grootvader hebben beide gedurende hun leven gewerkt in de vervaardiging, restauratie en de in- en verkoop van Antieke Perzische tapijten en Textielen. 

Expertises

Tapijt, Hang- of Vloerkleed

Lees meer
Els de Baan

Els de Baan

Textiele objecten worden vaak afgedaan als alledaagse en dus waardeloze gebruiksvoorwerpen. Maar juist antieke kleren, handwerklappen en kanten zakdoekjes geven een bijzondere inkijk in de wereld van toen. Naast de emotionele waarde blijken dergelijke items soms plots waardevolle juweeltjes te zijn.

Expertises

Textiel, Mode, Kostuum

Lees meer
Arnold Wentholt

Arnold Wentholt

Al weer 25 jaar ben ik actief in de wereld van niet-westerse kunst en kunstnijverheid met als specialisatie Indonesië, Afrika en Melanesië. De expertise die ik in de loop van de tijd heb opgebouwd heeft o.a. geresulteerd in onderzoek en verscheidene publicaties. 

Expertises

Tribale Kunst, Indonesië en Melanesië

Lees meer
Jean-Marie van Isacker

Jean-Marie van Isacker

Als 21-jarige jarige kwam ik terecht bij Sotheby’s in New Bond Street. Na Londen kon ik bij Christie’s in New York de opgebouwde expertise een decennium lang verder uitbouwen. De duizenden meubels die ik heb bekeken en de honderden veilingen die ik heb meegemaakt vormen een rijk visueel geheugen.

Expertise

Meubelen

Lees meer
Taxateur schilderijen Antiekcheck: Geert Kocken

Geert Kocken

Al meer dan dertig jaar ben ik actief in de wereld van de beeldende kunsten en fine arts. Ik schrijf over kunst, heb documentaires over kunstenaars geproduceerd en bemiddel in kunstzaken.

Expertise

Schilderijen

Lees meer

Joost Coers

Al meer dan 20 jaar verdiep ik mij in de kunst. Ik ben werkzaam geweest bij verschillende veilinghuizen, waaronder Sotheby’s en BVA-Auctions waar we samen de afdeling Art & Antiques hebben opgezet.

Expertise

Schilderijen, Litho, Ets, Gravure en andere Grafische Kunst, Tekeningen

Lees meer

Peter de Bruijn

De laatste 20 jaar ben ik werkzaam als verzamelaar, taxateur, onderzoeker en publicist van Aziatische kunst.

Expertises

Aziatische, Boeddhistische en Islamitische kunst

Lees meer
Start nu een online taxatie
of bekijk onze prijzen