Hero - Wie zijn wij

De Staalmeesters, 1662 - Rembrandt van Rijn

Peter de Bruijn

Peter de Bruijn

De laatste 20 jaar ben ik werkzaam als verzamelaar, taxateur, onderzoeker en publicist met betrekking tot Aziatische kunst.

Na mijn studie Talen en Culturen van Zuid Azië in Leiden en veldonderzoek in diverse Zuid- en Zuidoost-Aziatische landen ben ik werkzaam geweest bij de Aziatische afdelingen van het British Museum in Londen en het Rijksmuseum in Amsterdam. Hier heb ik onderzoek gedaan naar diverse kunstvoorwerpen waaronder enkele topstukken uit diverse fantastische collecties van en gelieerd aan deze musea.

In de afgelopen jaren heb ik diverse artikels en boeken gepubliceerd over diverse aspecten van Aziatische kunst waaronder Boeddhistische en Hindoeïstische kunst. Mijn expertise reikt tot alle Aziatische landen inclusief Islamitische kunst uit het nabije- en midden Oosten. Ik spreek en lees diverse Aziatische talen wat mij helpt als taxateur van Aziatische kunst, antiek en Aziatische gebruiksvoorwerpen.

Als onafhankelijk taxateur heb ik inmiddels jarenlange ervaring opgedaan en werk ik voor grote en kleine verzamelaars, musea en diverse veilinghuizen in Nederland en het buitenland waardoor ik inzicht heb in actuele veilingwaardes in binnen- en buitenland. 

Voor Antiekcheck taxeer ik uw objecten in de rubrieken Aziatische-Boeddhistische- en Islamitische kunst.

Start nu een online taxatie
of bekijk onze prijzen