Wie zijn wij

De Staalmeesters, 1662 - Rembrandt van Rijn

Els de Baan

Els de Baan

Textiele objecten worden vaak afgedaan als alledaagse en dus waardeloze gebruiksvoorwerpen. Maar juist antieke kleren, handwerklappen en kanten zakdoekjes geven een bijzondere inkijk in de wereld van toen. Naast de emotionele waarde blijken dergelijke items soms plots waardevolle juweeltjes te zijn.

Onder de naam ‘Changeant’ heb ik een bedrijf voor het taxeren van textiel, mode-items en kostuums. Regelmatig publiceer ik over deze onderwerpen, onder meer in dagblad Trouw.

Als docente kunst-, mode- en textielgeschiedenis geef ik inmiddels 30 jaar college aan de Hogeschool voor de Kunsten en projectmatig aan de opleiding voor Textielrestauratoren. Diverse musea en particulieren weten mij te vinden voor het taxeren van hun textiele (deel)collecties en de belangstelling voor het laten beoordelen van textilia op evenementen, zoals het Textielfestival of een museale Ladies Night, blijkt telkens opmerkelijk groot.

Graag beoordeel ik ook online bij AntiekCheck uw textiele schatten zoals merklappen, handwerk-stukken, tafelgoed, gebruiks- of huishoudtextiel, doopjurkjes, mode-items van toen, designer- en vintagekleding, modeaccessoires, Nederlandse streekdrachtonderdelen, modeprenten en modeboeken. Mijn expertise is gericht op Westerse textilia.

Start nu een online taxatie
of bekijk onze prijzen