Wie zijn wij

De Staalmeesters, 1662 - Rembrandt van Rijn

Emiel Geurts

Emiel Geurts

Ik ben 25 jaar werkzaam geweest in de antiekhandel. De eerste 15 jaar was ik werkzaam bij een van de grootste antiekgroothandels van Nederland. Daarna ben ik voor mezelf begonnen en heb ik 10 jaar een eigen antiekgroothandel gehad. Beide groothandels exporteerden over de gehele wereld. Als inkoper kwam ik op alle veilingen in Nederland. Naast de inkopen op veilingen kocht ik ook collecties op vanuit Italië, Duitsland, Frankrijk, Engeland en België. Ik volg nog steeds alle veilingen en veilingopbrengsten om goed op de hoogte te blijven van de actuele waarde.

In 2013 heb ik het online taxatie platform Antiekcheck opgericht. Ik ben gespecialiseerd in antieke meubelen, klokken, beelden, spiegels, barometers en kroonluchters. Mijn expertise is breed maar bij antieke inboedeltaxaties zal ik ook gebruik maken van de expertise van de mede taxateurs uit de andere taxatierubrieken van antiekcheck.

Naast antiekveilingen heb ik in de afgelopen 10 jaar ook vele inboedelveilingen bezocht. Op inboedelveilingen kom je vaak leuke ‘pareltjes’ tegen. Ik heb daar veel kennis opgedaan over de opbrengst en dus waarde van allerlei boedelgoederen, zoals bijvoorbeeld 2e hands meubelen, witgoed, gereedschap, fietsen etc. Antiekcheck komt geregeld bij mensen thuis om de gehele inboedel te taxeren. Voor bijvoorbeeld een eerlijke boedelverdeling bij scheiding of successie.

De meeste online taxatieaanvragen komen uit de particulieren sector omdat de eigenaar één of meerdere antieke objecten wil verkopen. De kracht van Antiekcheck is dat Antiekcheck onafhankelijk is en brede expertise heeft op het gebied van kunst en antiek. 99 procent van de aanvragen gaan over antieken objecten.

Ik heb inmiddels meer dan 8000 objecten online getaxeerd voor Antiekcheck. In totaal hebben al meer dan 40.000 mensen gebruik gemaakt van de expertise van Antiekcheck.

Start nu een online taxatie
of bekijk onze prijzen