Hero nieuws

Twee mannen lezen 'Le Charivari', Prent, Honoré Daumier, 1840

Nieuws

Nieuws

Onrustig, impulsief en romantisch: het werk van Charles Dankmeijer

Aan de Benedendorpseweg in Oosterbeek stond Huize De Parre. Het huis werd in september 1944 zwaar beschadigd tijdens ‘Operatie Market Garden’, het bevrijdingsoffensief van de geallieerde troepen, deze maand precies 72 jaar geleden.

Lees het volledige bericht

Partner gezocht: het werk van Maurice Soudan

Het is kermis in de stad. Rechts op het schilderij zien we een draaimolen, links een roetsjbaan met wagentjes vol kermisklanten. Een jongleur in een rood tenue houdt een hoepel in de hand en naast hem beproeft iemand zijn geluk bij het prijsschieten op een schietschijf.

Lees het volledige bericht

Gevoelsdocumenten: het werk van W.H. van den Berg

De schilder Willem Hendrik van den Berg heeft maar een klein paneeltje nodig om ons de zwaarte van het boerenbestaan te laten voelen. Kijk eens naar de markante gelaatstrekken van deze Graubünder boer.

Lees het volledige bericht

Het tropische licht: het werk van Ernest Dezentjé

Arnhem was in de jaren 1955-1960 samen met Amsterdam, Eindhoven en Den Haag dé stad waar repatrianten zich het liefst vestigden na hun gedwongen vertrek uit voormalig Nederlands-Indië.

Lees het volledige bericht

Jan Roëde in een bedrijfskunstcollectie

Een van mijn eerste functies in de wereld van kunst en antiek was die van kunstadviseur voor het bedrijfsleven. In een smaakvol ingericht pand op een industrieterrein werd ik eens ontvangen door de directeur van een technisch bedrijf.

Lees het volledige bericht
  • Professionele taxatie binnen 2 - 3 werkdagen
  • Altijd een volledig taxatierapport
  • Deskundig advies
Start nu een online taxatie
of bekijk onze prijzen